sifonik sistem
Sifonik Sistem
Sizin için projelendirelim. İsterseniz örnek projelerimizi inceleyin, isterseniz mimari projenizi gönderin sizin için ücretsiz projelendirelim.
sifonik sistem firması
Hydro Taurus
Sifonik Sistem, Drenaj, Depolama, Yağmur Suyu Toplama Sistemi

Sifonik Drenaj Sistemi Nedir?

Sifonik sistem temelde akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan oluktan ya da çatıdan tahliye edilmesini sağlamaktır. Bu karmaşık hidrolik hesabın çözümü için Bernoulli’nin akış denkleminden yola çıkılarak hareket edilmiştir.

Günümüzde sifonik sistem çözümlerinin daha hızlı ve verimli çözümü için çeşitli yazılımlar kullanılmaktadır. Böylelikle karmaşık ağlar daha da kusursuz bir kesinlikle çözülmektedir. Sistem basınç farklarını ve akış hızını dengelemek için farklı çaplarda boru kullanmayı gerektirir. Bu farklı materyallerin kullanımında kayıpları azaltmak önemlidir.

Sifonik Drenaj, akışkanın bir noktadan bir noktaya aktarması gereken enerjinin denkliği prensibinden yararlanılarak, herhangi bir eğime gerek kalmadan çatıda toplanan yağmur suyunun tahliye edilmesi işlemidir. Sistemin çalışması için pompaya gerek yoktur. Yerçekimi kuvveti nedeniyle doğru uygulama ile sistem kendiliğinden vakum etkisi oluşturarak suyun istenilen bölgeye tahliyesini sağlar.

Başta Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyanın birçok yerinde 40 yılı aşkın bir süredir kullanılan sistem, yüksek drenaj kapasiteleri , mimari estetiği , güvenilirliği ve daha az maliyet getirmesinden ötürü ülkemizde de daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Sistem dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de ağırlıklı olarak HDPE 100 borularla kurulmaktadır.

Kendi kendini temizlemesi ve bakım kolaylığı gibi daha bir çok sebep nedeniyle konvansiyonel sisteme göre kullanımı her geçen gün artan Sifonik Çatı Drenaj Sistemi , özellikle hava alanları , stadyumlar , alışveriş merkezleri ve fabrikalar gibi geniş çatı alanına sahip olan yapılarda aranılmaya başlanmıştır.

sifonik sistem
sifonik sistem

Sifonik Sistemin Yeni Süzgeç Uygulaları

Sifonik Sistemin Tarihi

Sifonik drenaj ilk 1960 İskandinavya’da tanıtıldı ve o zamandan beri Uzakdoğu’da Birleşik Krallık, Avustralya, Güney Afrika ve ABD dahil olmak üzere, Avrupa’da yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır .. Birçok büyük endüstriyel, ticari ve bireysel binalar şimdi yerçekimi drenaj üzerinde açık avantajları vardır Sifonik drenaj ile donatılmıştır.

  • Sadece bir ya da iki boruları iç mekan boşaltarak, oluk başına ihtiyaç vardır.
  • Maliyet ve program zaman tasarrufu, yeraltı drenaj azaltır.
  • Hemen hemen tüm döşeme drenaj altında olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi günümüzde konvansiyonel sistemlere göre yüksek drenaj kapasiteleri, güvenirliliği ve mimariye getirdiği esnek çözüm teknikleri nedeniyle tercih edilmektedir. Günümüzde özellikle mimari detayların çözülebilmesindeki kolaylığı, ekolojik dengesizliklerden konvansiyonel sistemin yetersiz kalması, bakım gerektirmemesi gibi bir çok sebepten dolayı sifonik yağmur suyu drenaj sistemi tanınmaya ve kullanılmaya başlamıştır.

Sifonik Drenaj temelde Bernoulli’nin bulmuş olduğu akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan istenilen yerden tahliye edilmesidir. Bu tahliye işlemi yapılırken herhangi bir pompa kullanılmamakta, hattın kendiliğinden vakum yapabilmesi için doğru dizayn edilmesi ve projeye uygun olarak monte edilmesi yeterlidir. Akışkanlar denkliği her ne kadar üniversitelerin mühendislik fakültelerinde ders olarak okutulsa da günümüzde Sifonik Drenaj çözümlerinin daha hızlı ve verimli çözümü için çeşitli yazılımlar kullanılmaktadır. Böylelikle karmaşık hidrolik hesaplar kusursuz bir şekilde çözülmektedir.

Sifonik Sistem Artıları

  • Kullanımda ve binalarda yeni bir mimari esneklik sağlıyor.
  • Yatay borularda eğime gerek kalmıyor.
  • Yer altı boruları daha azdır.
  • İşçilik maliyeti düşüktür.
  • Az boru ve fittings kullanılıyor.
  • Boru çapları daha düşüktür.
  • Daha az yer işgal ediyor.
  • Kendini temizleme özelliği var.
  • Kolay ve hızlı askılama sistemine sahiptir.
  • Daha dar çaplı boru ile çalışıyor, ekonomiktir.
  • Bu sayede borular ve enstalasyonu daha az yer kaplıyor, estetiktir.
  • Çatı düzlemlerine ve yatay toplama borularına eğim verme mecburiyeti olmadığından, yerleştirme özgürlüğü sağlıyor, rahattır.
  • Daha az kanal bağlantısına ve çatı süzgecine ihtiyaç duyuyor, tutumludur.
  • Yüksek akış hızı nedeniyle tıkanmaları tamamen önlüyor, sorunsuzdur.

Sifonik Sistemin Metal Süzgeç Uygulaması

Konvansiyonel Sistem ile Sifonik Drenaj Sistemi arasındaki farklar

Konvansiyonel Sistem
Konvensiyonel (Geleneksel) SistemSifonik Sistem
Çatıdaki iniş borularının üstü açıktır.Sistemin çatıdaki uç noktalarında süzgeçler vardır. Süzgeçler sisteme hava girişini engeller.
Sistemin zemin kotunda yatay olarak çalışması için belirli bir miktar eğime ihtiyaç bulunmaktadır.Sistemin yatay olarak çalışması için eğime ihtiyaç yoktur.
Sistem boyunca basınç atmosferiktir. Borular en fazla yüzde 30 kapasite ile çalışır.Sisteme hava girişi engellendiğinden ötürü borular tam kapasite ile çalışır ve vakum etkisi ile birlikte borudaki çizgisel hız 6 m/sn’ye kadar çıkar. Bu da mükemmel bir deşarj debisi sağlar
Konvansiyonel sisteme hava girdiğinden ötürü su girdap yaparak deşarj olur.Özel askılama sistemi ile eğimsiz döşeme boruların, genleşmeden veya suyun tahliyesinden kaynaklanan hareketleri kontrol altına alınır. Daha güvenli bir tesisat sağlanır.

Sifonik Drenaj Sisteminin Kullanım Avantajları Nelerdir?

  • Daha küçük çapta boru kullanılır. (Geleneksel sistemin yaklaşık 1/3’ü kadar).
  • Borulama tesisatı  çatı aralığına döşendiği için bina içi ve yan kolonlarda boru hattı gerektirmez. Bu da alan tasarrufu sağlar.
  • Yatay hatta eğime gerek duyulmaz.
  • Daha az yer altı boruları ve dolayısıyla daha az işçilik ve malzeme sağlanır.
  • Yüksek debi nedeniyle tesisat kendi kendini temizler ve tesisatın tıkanma riski olmaz.
  • Yaratıcı tasarım ile her projede farklı çözümler sunulmasına imkân sağlar. Yaklaşık 5.000 m²’lik alan için tek iniş sağlanabilir.
  • Özel askılama sistemi ile daha güvenli bir tesisat sağlanır.
  • Konvansiyonel sisteme göre, altyapı maliyetleri ile birlikte düşünüldüğünde %40’a kadar daha az maliyetlidir.
  • HDPE borular UV katkılı ve 100 yıl ömürlü olması nedeniyle kırılma ve patlama olmaz. Tüm sistem 6 atm’ye kadar dayanıklı borularla oluşturulur.
  • Boru hammaddesi geri dönüşümlüdür.
  • Sistem demonte edilerek, başka yerlerde de kullanılabilir.
  • Sistem tam dolu çalıştığı için gürültü olmaz.
  • Yağmur sularını tam kapasite ile toplayan sistem sayesinde sular bir depoda toplanabilir ve toplanan su, fabrikalar veya büyük tesislerde yeniden kullanılabilir.

Sifonik Sistem ile ilgili diğer merak edilenler

Tasarım

Tasarım Aşaması

Sistemin uygulanacağı bölgedeki yağış ile ilgili bilgiler alındıktan sonra, sistemin uygulanacağı yapı ile ilgili, mimari kesitler, çatı planları, altyapı projesi, mekanik tesisat projeleri temin edilir.

Bilgilerin toplanmasının ardından Hidro Taurus’un deneyimli ekibi, “Colebrooke-White”, “Hazzen-Williams”, “Kutter”, “Manning” metoduna göre hesaplama yöntemlerini kullanarak, özel bilgisayar programları eşliğinde sistemi projelendirir. Firmamız tarafından bu hizmetler ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Hattın Güvenliği

Hattın Güvenliği

Sifonik Drenaj Sistemi, yine ek parçaları firmamızca üretilen HDPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen Boru) ile yapılır. Boruların ve ek parçaların birleşim noktaları alın kaynak veya elektro füzyon ile birbirine kusursuz şekilde birleştirilir.

Böylelikle mükemmel bir sızdırmazlık sağlanmış olur. Contalı sistem kullanılmadığı için sisteme hava girişi de engellenmiş olur. Diğer yandan conta bozulmalarından kaynaklanan sızdırmaların da önüne geçilir.

Sistemin çalışması

Sistemin çalışması

Yağan yağmur, düz veya belirli bir eğimi bulunan çatıların kenarlarındaki oluklarda toplanır. Süzgeçlerdeki hava tutucuların bulunduğu noktaya gelinceye kadar sistem konvansiyonel sistem mantığı ile çalışır. Oluklarda toplanan su belirli bir seviyenin üzerine çıktığında ise süzgeçler sistemin içerisinde hava girişini engeller.

Yatay düzlemde biriken su dikey düzlemde inişe geçtiği andan itibaren ise kendiliğinden vakum etkisi görülür. Vakum etkisi ile debisi artan su çok kısa bir süre içerisinde deşarj edilir. Vakum etkisini artırmak için konvansiyonel sisteme göre daha düşük çapta borular kullanılır. Diğer yandan konvansiyonel sisteme göre daha az iniş borusu deşarj için yeterlidir. Öyle ki sıfır eğimli olmasına rağmen yatay hat uzunluğu, iniş hattının uzunluğunun 20 katına kadar çıkarılabilir.

Örneğin dere yüksekliği 10 m olan bir çatıda 200 m uzunluğunda yatay düzlemde boru döşenebilir ve tek noktadan deşarj sağlanabilir. Daha küçük çapta boruların da kullanılmasıyla birlikte maliyetler de azalır. Öte yandan yüksek vakum etkisi nedeniyle sistem kendi kendini temizler.

Hesaplama Yöntemi

Hesaplama Yöntemi

Sifonik Drenaj Sistemi’nin uygulanacağı bölgenin coğrafi yapısına göre projeler farklılık gösterir. Burada birinci derecede önemli kriter, sistemin kurulacağı bölgenin yağış rejimidir. Sistemin en üst düzey güvenlik katsayılı tasarım değeri, 100 yıllık periyotta yağan 5 dk’lık en yüksek yağış değeridir.

Sistemin uygulanacağı bölgedeki yağış ile ilgili bilgiler alındıktan sonra, sistemin kurulacağı projenin, mimari kesitleri, çatı planları, altyapı projesi, mekanik tesisat projeleri de temin edilir. Bilgilerin toplanmasının ardından Hidro Taurus’un deneyimli ekibi, özel bilgisayar programları eşliğinde hidrolik hesaplamalarla sistemi projelendirir. Firmamız tarafından bu hizmetler ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Sistemin kalbi süzgeçler

süzgeç

Sistemin en önemli parçalardan biri şüphesiz ki süzgeçlerdir. Firmamızca, çeşitli ebatlarda geliştirilen ve imal edilen süzgeçlerin birden çok görevi vardır.

Girdap kırıcı etkisi nedeniyle sisteme hava girişini de engelleyen süzgeçler sayesinde sistem hava almadan aktif şekilde çalışır.

Süzgeçler, rüzgar veya yağışla birlikte çatıdaki oluklarda biriken yaprak, ağaç dalları vb. tesisata girişini engelleyerek, sistemin tıkanmasını engeller.

Askılama Yöntemi

Askılama Yöntemi

Sistem için özel olarak tasarlanan askılama yöntemi de önemlidir. Konvansiyonel sisteme göre çok daha fazla olan debi nedeniyle hattın güvenliği için ayrıca önlemler almak gerekir.

İşte bu nedenle özel ray profilleri tavana monte edilir ve bu profillere özel kelepçeler bağlanır. Özel kelepçeler ile daha güvenli bir hat sağlanmış olur.

Sistemde Kullanılan Materyaller

HDPE 100 borular

HDPE 100 borular
HDPE 100 borular

Sistemde PN6, Ø 40- 500 mm çap aralığında borular kullanılmaktadır. Projenin gereksinimlerine göre özel imalatlar da yapılabilmektedir.

HDPE 100 ek parçalar

hydrotaurus
hydrotaurus

Sistemde PN6, değişik ebatlarda Manşon, Dirsekler, redüksiyon, çatal gibi ek parçalar kullanılmaktadır. Projenin gereksinimlerine göre özel imalatlar da yapılabilmektedir.

Süzgeçler

Süzgeçler
Süzgeçler

Sistemde, firmamız tarafından geliştirilen ve 14-25 l/sn deşarj kapasiteli süzgeçler kullanılmaktadır.

Askılama ve montaj aparatları

Kelepçeler

Kelepçeler
Kelepçeler

Sistemde, değişik ebatlarda konsollama aparatları, kelepçeler kullanılmaktadır.

 

 

 

Uygulama Sonrası Test

Uygulama Sonrası Test
Uygulama Sonrası Test

Hydro Taurus Sifonik Çatı Drenaj sisteminin kurulmasının ardından sistem, konusunda uzman mühendislerimiz tarafından test edilir.

 

Süzgeç sistemi

Süzgeç sistemi
Süzgeç sistemi
Seçilen çatı dereleri su ile doldurulur. Süzgeçlerin etrafındaki su seviyeleri tespit edilir. Deredeki toplam suyun hesaplama işlemi de tamamlandıktan sonra sistem çalıştırılır. Sistemin deşarj süresi kameralarla kayıt altına alındıktan sonra, süreye bağlı olarak, sistemin tahliye kapasitesi hesaplanır.

Tahliye

Tahliye
Tahliye

Sistem tasarımı sırasında hedeflenen tahliye hızı ile testteki tahliye hızı karşılaştırılır. Test sonuçlarının bir kopyası müşteri ile de paylaşılır. Hydro Taurus bugüne kadarki uygulamalarında mükemmel sonuçlar elde etmiştir.

Sifonik Sistem Fiyatlandırması

Sifonik sistem fiyatları 09.02.2024 tarihlidir ve günceldir. Fiyatlar sifonik sistemde kullanılan parça ve ek parçaların birim fiyatlarıdır. Montajlı çalışmalarda Şantiye, Elektrik, İş Güvenliği, Platform Temini, Saha İçi Düşey Dikey Taşıma Hizmetleri gibi montaj çalışmaları işverene aittir. Son olarak fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.

SİFONİK SİSTEM FİYATLARI 2024
ÇAPPNMALZEME ADIMİKTARBİRİM
FİYAT
Ø 63 mmPN6SÜZGEÇ1ADET45 €
Ø 75 mmPN6SÜZGEÇ1ADET48 €
Ø 90 mmPN6SÜZGEÇ1ADET50 €
Ø 110 mmPN6SÜZGEÇ1ADET68 €
Ø 63 mmPN635° KNF DİRSEK1ADET5 €
Ø 75 mmPN635° KNF DİRSEK1ADET7 €
Ø 90 mmPN635° KNF DİRSEK1ADET9 €
Ø 63 mmPN690° EF DİRSEK1ADET12 €
Ø 75 mmPN690° EF DİRSEK1ADET21 €
Ø 90 mmPN690° EF DİRSEK1ADET28 €
Ø 63 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET6 €
Ø 75 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET9 €
Ø 90 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET11 €
Ø 110 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET12 €
Ø 125 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET15 €
Ø 140 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET24 €
Ø 160 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET29 €
Ø 180 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET48 €
Ø 200 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET56 €
Ø 225 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET65 €
Ø 250 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET69 €
Ø 280 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET73 €
Ø 315 mmPN690°  KNF DİRSEK1ADET85 €
Ø 63 mmPN645° EF DİRSEK1ADET10 €
Ø 75 mmPN645° EF DİRSEK1ADET17 €
Ø 90 mmPN645° EF DİRSEK1ADET23 €
Ø 63 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET5 €
Ø 75 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET7 €
Ø 90 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET9 €
Ø 110 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET10 €
Ø 125 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET12 €
Ø 140 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET19 €
Ø 160 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET26 €
Ø 180 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET39 €
Ø 200 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET48 €
Ø 225 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET53 €
Ø 250 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET58 €
Ø 280 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET65 €
Ø 315 mmPN645° KNF  DİRSEK1ADET75 €
Ø 75*63 mmPN6REDÜKSİYON1ADET5 €
Ø 90*63 mmPN6REDÜKSİYON1ADET5 €
Ø 90*75 mmPN6REDÜKSİYON1ADET6 €
Ø 110*63 mmPN6REDÜKSİYON1ADET7 €
Ø 110*75 mmPN6REDÜKSİYON1ADET9 €
Ø 110*90 mmPN6REDÜKSİYON1ADET9 €
Ø 125*63 mmPN6REDÜKSİYON1ADET9 €
Ø 125*75 mmPN6REDÜKSİYON1ADET12 €
Ø 125*90 mmPN6REDÜKSİYON1ADET12 €
Ø 125*110 mmPN6REDÜKSİYON1ADET10 €
Ø 140*90 mmPN6REDÜKSİYON1ADET15 €
Ø 140*110 mmPN6REDÜKSİYON1ADET15 €
Ø 140*125 mmPN6REDÜKSİYON1ADET15 €
Ø 160*90 mmPN6REDÜKSİYON1ADET17 €
Ø 160*110 mmPN6REDÜKSİYON1ADET18 €
Ø 160*125 mmPN6REDÜKSİYON1ADET24 €
Ø 160*140 mmPN6REDÜKSİYON1ADET17 €
Ø 180*90 mmPN6REDÜKSİYON1ADET25 €
Ø 180*110 mmPN6REDÜKSİYON1ADET25 €
Ø 180*125 mmPN6REDÜKSİYON1ADET26 €
Ø 180*140 mmPN6REDÜKSİYON1ADET28 €
Ø 180*160 mmPN6REDÜKSİYON1ADET23 €
Ø 200*110 mmPN6REDÜKSİYON1ADET34 €
Ø 200*125 mmPN6REDÜKSİYON1ADET37 €
Ø 200*140 mmPN6REDÜKSİYON1ADET38 €
Ø 200*160 mmPN6REDÜKSİYON1ADET38 €
Ø 200*180 mmPN6REDÜKSİYON1ADET34 €
Ø 225*180 mmPN6REDÜKSİYON1ADET50 €
Ø 225*200 mmPN6REDÜKSİYON1ADET48 €
Ø 250*225 mmPN6REDÜKSİYON1ADET50 €
Ø 280*250 mmPN6REDÜKSİYON1ADET58 €
Ø 315*280 mmPN6REDÜKSİYON1ADET70 €
Ø 75*63 mmPN6ÇATAL1ADET14 €
Ø 75*75 mmPN6ÇATAL1ADET12 €
Ø 90*63 mmPN6ÇATAL1ADET15 €
Ø 90*75 mmPN6ÇATAL1ADET17 €
Ø 110*63 mmPN6ÇATAL1ADET21 €
Ø 110*75 mmPN6ÇATAL1ADET23 €
Ø 110*90 mmPN6ÇATAL1ADET29 €
Ø 125*63 mmPN6ÇATAL1ADET29 €
Ø 125*75 mmPN6ÇATAL1ADET32 €
Ø 125*90 mmPN6ÇATAL1ADET38 €
Ø 125*110 mmPN6ÇATAL1ADET42 €
Ø 140*63 mmPN6ÇATAL1ADET40 €
Ø 140*75 mmPN6ÇATAL1ADET43 €
Ø 140*90 mmPN6ÇATAL1ADET45 €
Ø 140*110 mmPN6ÇATAL1ADET56 €
Ø 140*125 mmPN6ÇATAL1ADET59 €
Ø 160*63 mmPN6ÇATAL1ADET55 €
Ø 160*75 mmPN6ÇATAL1ADET57 €
Ø 160*90 mmPN6ÇATAL1ADET59 €
Ø 160*110 mmPN6ÇATAL1ADET66 €
Ø 160*125 mmPN6ÇATAL1ADET68 €
Ø 160*140 mmPN6ÇATAL1ADET72 €
Ø 180*63 mmPN6ÇATAL1ADET71 €
Ø 180*75 mmPN6ÇATAL1ADET75 €
Ø 180*90 mmPN6ÇATAL1ADET86 €
Ø 180*110 mmPN6ÇATAL1ADET89 €
Ø 180*125 mmPN6ÇATAL1ADET91 €
Ø 180*140 mmPN6ÇATAL1ADET94 €
Ø 180*160 mmPN6ÇATAL1ADET98 €
Ø 200*63 mmPN6ÇATAL1ADET80 €
Ø 200*75 mmPN6ÇATAL1ADET84 €
Ø 200*90 mmPN6ÇATAL1ADET88 €
Ø 200*110 mmPN6ÇATAL1ADET92 €
Ø 200*125 mmPN6ÇATAL1ADET96 €
Ø 200*140 mmPN6ÇATAL1ADET103 €
Ø 200*160 mmPN6ÇATAL1ADET110 €
Ø 200*180 mmPN6ÇATAL1ADET118 €
Ø 225*63 mmPN6ÇATAL1ADET75 €
Ø 225*75 mmPN6ÇATAL1ADET86 €
Ø 225*90 mmPN6ÇATAL1ADET95 €
Ø 225*110 mmPN6ÇATAL1ADET108 €
Ø 225*125 mmPN6ÇATAL1ADET112 €
Ø 225*140 mmPN6ÇATAL1ADET117 €
Ø 225*160 mmPN6ÇATAL1ADET120 €
Ø 225*180 mmPN6ÇATAL1ADET125 €
Ø 225*200 mmPN6ÇATAL1ADET137 €
Ø 250*63 mmPN6ÇATAL1ADET105 €
Ø 250*75 mmPN6ÇATAL1ADET130 €
Ø 250*90 mmPN6ÇATAL1ADET145 €
Ø 250*110 mmPN6ÇATAL1ADET149 €
Ø 250*125 mmPN6ÇATAL1ADET151 €
Ø 250*140 mmPN6ÇATAL1ADET158 €
Ø 250*160 mmPN6ÇATAL1ADET163 €
Ø 250*180 mmPN6ÇATAL1ADET169 €
Ø 250*200 mmPN6ÇATAL1ADET173 €
Ø 250*225 mmPN6ÇATAL1ADET175 €
Ø 63 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE3 €
Ø 75 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE4 €
Ø 90 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE5 €
Ø 110 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE5 €
Ø 125 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE6 €
Ø 140 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE8 €
Ø 160 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE10 €
Ø 180 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE14 €
Ø 200 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE17 €
Ø 225 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE20 €
Ø 250 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE25 €
Ø 280 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE30 €
Ø 315 mmPN6BORU+KELEPÇE1METRE39 €
Ø 63 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE5 €
Ø 75 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE6 €
Ø 90 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE6 €
Ø 110 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE9 €
Ø 125 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE9 €
Ø 140 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE12 €
Ø 160 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE14 €
Ø 180 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE16 €
Ø 200 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE20 €
Ø 225 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE23 €
Ø 250 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE28 €
Ø 280 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE32 €
Ø 315 mmPN6BORU+ASKILAMA1METRE42 €
Ø 63 mmPN6EF MANŞON1ADET7 €
Ø 75 mmPN6EF MANŞON1ADET8 €
Ø 90 mmPN6EF MANŞON1ADET8 €
Ø 110 mmPN6EF MANŞON1ADET10 €
Ø 125 mmPN6EF MANŞON1ADET14 €
Ø 140 mmPN6EF MANŞON1ADET17 €
Ø 160 mmPN6EF MANŞON1ADET19 €
Ø 180 mmPN6EF MANŞON1ADET30 €
Ø 200 mmPN6EF MANŞON1ADET34 €
Ø 225 mmPN6EF MANŞON1ADET35 €
Ø 250 mmPN6EF MANŞON1ADET40 €
Ø 280 mmPN6EF MANŞON1ADET55 €
Ø 315 mmPN6EF MANŞON1ADET65 €
Ø 63 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE1.5 €
Ø 75 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE2 €
Ø 90 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE3 €
Ø 110 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE5 €
Ø 125 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE6 €
Ø 140 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE7 €
Ø 160 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE10 €
Ø 180 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE12 €
Ø 200 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE15 €
Ø 225 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE18 €
Ø 250 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE23 €
Ø 280 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE28 €
Ø 315 mmPN6HDPE 100 BORU1METRE36 €
Ø 63 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET1.5 €
Ø 75 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET1.8 €
Ø 90 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET2 €
Ø 110 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET3 €
Ø 125 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET4.2 €
Ø 140 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET5.4 €
Ø 160 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET6 €
Ø 180 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET6.5 €
Ø 200 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET7 €
Ø 225 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET8 €
Ø 250 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET9 €
Ø 280 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET11 €
Ø 315 mmPN6KELEPÇELEME SİSTEMİ1ADET13 €
  1. Fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.
  2. Montajlı fiyatlarda
    • Şantiye
    • Elektrik
    • İş Güvenliği
    • Platform Temini
    • Saha İçi Düşey Dikey Taşıma Hizmetleri
      işverene aittir.

Detaylar İçin Bizimle İletişime Geçin